Herfstpromo Eco haarden 8/11/21-11/12/21. De gezelligheid van een haardvuur en terzelfdertijd milieu

31/10/2021 wetgeving

BELANGRIJKE INFO m.b.t. NIEUWE MILIEUWETGEVING

GREEN DEAL (Agoria&Minister Schauvliege&Haardfabrikanten) 

Deze deal zorgt ervoor dat enkel nog de allernieuwste houthaarden kunnen worden verkocht.  Zij staan ten dienste van het milieu en garanderen een minimale fijnstof uitstoot wegens optimale verbranding. M-Design, de belangrijkste en meest vooruitstrevende fabrikant van houthaarden, heeft meegetekend met deze deal. Hun volledig assortiment heeft een bijzonder hoge kwaliteit en voldoet nu al aan de voorwaarden tot 2030!, wat geen enkel ander merk op dit moment kan aanbieden.  En ABC-Haarden is een premium dealer van dit merk!

Wat maakt M-Design dan zo uniek?

Innovatief haardconcept : zij maken hun haarden op een nieuwe manier die zorgt voor een schone verbranding en een zeer minimale fijn stof uitstoot nl. 20-27 mg, afhankelijk van de grootte van de toestellen, en dit terwijl de norm 40 mg is. (Bij heel wat andere merken ligt deze uitstoot net onder de 40 mg, dus in regel tot 2020 maar niet tot 2030).)

Hoe bekomt M-Design dit performant verbrandingssysteem?

-Rookomleidingsplaat: een gepatenteerd luchtspoelsysteem dat zorgt voor een natuurlijk en ideaal filtersysteem waarbij de propere deeltjes uitgestoten worden en de vuile deeltjes omgeleid worden om nogmaals te verbranden. Hierdoor kan de haard ook gebruikt worden met het geïntegreerde vonkenscherm.

-Volledig dicht : wanneer het raam van de haard naar beneden is, is de haard ook volledig dicht. Er wordt enkel verse buitenlucht gebruikt en het toestel trekt geen extra lucht meer aan vanuit de ruimte (wat geen garantie is bij andere merken). Zo kan de verbranding perfect door het toestel zelf geregeld worden, wat leidt tot een propere/zuivere verbranding en veroorzaakt dit geen problemen met de blower test (luchtdichtheidstest van de woning).  Hiervoor moet het toestel dan ook perfect worden aangesloten tijdens de installatie ,wat een specifieke kennis inhoudt. ABC Haarden heeft eigen opgeleide mensen in dienst waardoor wij dan ook een perfecte plaatsing garanderen.

-Branderkamer 4 mm dik: hierdoor wordt de warmte langer vastgehouden, is er minder verbruik van hout, ontstaat er een optimale verbranding en is er zeer weinig fijnstof uitstoot. (Andere merken hebben slechts een dikte van 2à3 mm.)

Met Diamond en Diamond+ reeks is M-Design HET MERK van de TOEKOMST! Kenmerken van D+: de haard brandt automatisch waardoor hij anders brandt, zuinig en ecologisch. Dit toestel heeft 2 meetsondes die zorgen voor een constante t° en pascal meting en de verbranding wordt automatisch aangepast aan de houtsoort, regelt de zuurstoftoevoer etc.  Dus geen extra stookwerk, enkel hout erin brengen en genieten!

BELANGRIJK STOOKADVIES

Juist stoken zorgt voor 70% minder fijn stof uitstoot : maak het vuur aan van langs boven en gebruik droog hout.

 

ONZE HOUTHAARDEN

Ontdek onze houthaarden via http://www.abc-haarden.be/nl/haarden/types/houthaarden

Welke haard is de beste keuze

Bij de keuze van haard – op gas of hout – moeten we ons een aantal vragen stellen rekening houdend met uw specifieke situatie:

1. Wat is het vermogen van het toestel? icon vraag

Bij de keuze van een haard - gas of hout - moet rekening gehouden worden met het vermogen van het toestel. Dit wordt berekend a.h.v. het aantal m3 van de woonruimte en de isolatiewaarde van de woning. De meeste woningen zijn voorzien van een CV en de haard dient er enkel als bijverwarming. Bijgevolg heeft een gemiddelde woonkamergrootte slechts 3 à 4 kW nodig om de ruimte te verwarmen.

2. Kiest u voor een open of een gesloten verbrandingssysteem? icon vraag

Daarnaast is de keuze voor een open of gesloten verbranding net zo belangrijk.

Een open verbranding is de benaming voor het systeem waarbij de lucht die nodig is voor de verbranding ofwel rechtstreeks van buitenaf ofwel uit de ruimte wordt gehaald. Houthaarden hebben altijd een open verbrandingssyteem en vereisen een goede ventilatie van de woning.  Indien de woning uitgerust is met een 'balansventilatiesysteem' moet er gewerkt worden met een buitenluchtaansluiting. De aangevoerde verse lucht wordt na verbranding afgevoerd via één enkele rookgasafvoer.  Tevens moet je er rekening mee houden dat de afvoer van een houthaard altijd naar boven moet en zelfs boven de nok van het dak moet uitkomen.

Een gesloten verbranding is de benaming voor het systeem waarbij zowel de lucht die nodig is voor de verbranding als de rookgassen door één en hetzelfde kanaal aan-en afgevoerd worden.  Gashaarden hebben een gesloten verbrandingssysteem (ventousesysteem).  De afvoer kan uitmonden zowel in de gevel als door het dak.  Hierdoor heb je meer keuze voor het bepalen van de plaats waar de haard komt. Dit systeem is uitstekend geschikt voor de moderne goed geïsoleerde en mechanische geventileerde woningen.  De diameter van het rookkanaal moet minimum 150mm zijn.

3. Wat is de hoogte en diameter van het rookkanaal? icon vraag

De afmetingen omtrent de hoogte en de diameter van het rookkanaal (indien aanwezig) zijn belangrijk voor de goede werking van de haard en zijn dan ook noodzakelijk om u te helpen bij de juiste keuze van het haardtoestel.

Waarom kiezen voor abc-haarden?

Voor een persoonlijk en deskundig advies omtrent de verdere keuze van de juiste haard kunt u steeds bij ons terecht.  Bovendien kunt u in onze inspiratie-showroom de vele haardmodellen ingebouwd in diverse sferen en stijlen beleven .  Onze experts staan klaar om u een persoonlijk advies op maat te geven, rekening houdend met uw specifieke situatie.  Wij maken dan ook samen, vrijblijvend,  een situatieschets en kunnen uw wensen bespreken omtrent de aankleding rondom de haard.  Wij hebben een eigen metaal-, natuursteen- en schrijnwerkatelier en bieden hiermee alle maatwerk aan onder 1 dak