locatie

Belevingsshowroom

ma: op afspraak (14-18u)

di: gesloten

woe: op afspraak (14-18u)

do: op afspraak (14-18u)

vr: op afspraak (14-18u)

za: op afspraak (10.30-12u & 14-16u30)

locatie +32 56 42 31 66*
* Enkel in namiddag en niet op zaterdag wegens toonzaalpermanentie. Mochten wij uw telefoontje niet kunnen beantwoorden willen we ons alvast verontschuldigen en vragen we u om ons op een ander tijdstip terug te bellen of ons een mailtje te sturen.

 

***

Wij werken enkel in de regio's Midden- en Zuid-West-Vlaanderen en de Westhoek.

.

Showroombezoek altijd OP AFSPRAAK

Ook Na Corona blijven wij flexibel werken: zowel op kantoor, vanuit huis als rechtstreeks op locatie.

.

ABC HAARDEN staat voor DUURZAAM ondernemen.

Naast ons uitgebreid assortiment aan milieuvriendelijke haarden streven we naar een optimale en ecologische werkwijze. Door te werken op afspraak kunnen we onze energieconsumptie in de toonzaal minimaliseren. Bovendien werken al onze medewerkers zowel in het atelier als op locatie en plannen we hun atelierwerk in tijdens daglicht-uren. We bewegen mee met de natuur.

Onze milieubewuste aanpak brengt ook voordelen voor jou als klant met zich mee. Dankzij onze lagere energiekosten bieden wij jou gegarandeerd goede kwaliteit tegen een betaalbare prijs.

SAMEN voor een mooiere wereld!

*

Vraag via onderstaand CONTACTFORMULIER jouw afspraak aan

*

Contact

Welke haard is de beste keuze

Bij de keuze van haard – op gas of hout – moeten we ons een aantal vragen stellen rekening houdend met uw specifieke situatie:

1. Wat is het vermogen van het toestel? icon vraag

Bij de keuze van een haard - gas of hout - moet rekening gehouden worden met het vermogen van het toestel. Dit wordt berekend a.h.v. het aantal m3 van de woonruimte en de isolatiewaarde van de woning. De meeste woningen zijn voorzien van een CV en de haard dient er enkel als bijverwarming. Bijgevolg heeft een gemiddelde woonkamergrootte slechts 3 à 4 kW nodig om de ruimte te verwarmen.

2. Kiest u voor een open of een gesloten verbrandingssysteem? icon vraag

Daarnaast is de keuze voor een open of gesloten verbranding net zo belangrijk.

Een open verbranding is de benaming voor het systeem waarbij de lucht die nodig is voor de verbranding ofwel rechtstreeks van buitenaf ofwel uit de ruimte wordt gehaald. Houthaarden hebben altijd een open verbrandingssyteem en vereisen een goede ventilatie van de woning.  Indien de woning uitgerust is met een 'balansventilatiesysteem' moet er gewerkt worden met een buitenluchtaansluiting. De aangevoerde verse lucht wordt na verbranding afgevoerd via één enkele rookgasafvoer.  Tevens moet je er rekening mee houden dat de afvoer van een houthaard altijd naar boven moet en zelfs boven de nok van het dak moet uitkomen.

Een gesloten verbranding is de benaming voor het systeem waarbij zowel de lucht die nodig is voor de verbranding als de rookgassen door één en hetzelfde kanaal aan-en afgevoerd worden.  Gashaarden hebben een gesloten verbrandingssysteem (ventousesysteem).  De afvoer kan uitmonden zowel in de gevel als door het dak.  Hierdoor heb je meer keuze voor het bepalen van de plaats waar de haard komt. Dit systeem is uitstekend geschikt voor de moderne goed geïsoleerde en mechanische geventileerde woningen.  De diameter van het rookkanaal moet minimum 150mm zijn.

3. Wat is de hoogte en diameter van het rookkanaal? icon vraag

De afmetingen omtrent de hoogte en de diameter van het rookkanaal (indien aanwezig) zijn belangrijk voor de goede werking van de haard en zijn dan ook noodzakelijk om u te helpen bij de juiste keuze van het haardtoestel.

Waarom kiezen voor abc-haarden?

Voor een persoonlijk en deskundig advies omtrent de verdere keuze van de juiste haard kunt u steeds bij ons terecht.  Bovendien kunt u in onze inspiratie-showroom de vele haardmodellen ingebouwd in diverse sferen en stijlen beleven .  Onze experts staan klaar om u een persoonlijk advies op maat te geven, rekening houdend met uw specifieke situatie.  Wij maken dan ook samen, vrijblijvend,  een situatieschets en kunnen uw wensen bespreken omtrent de aankleding rondom de haard.  Wij hebben een eigen metaal-, natuursteen- en schrijnwerkatelier en bieden hiermee alle maatwerk aan onder 1 dak