Showroom

De ultieme haardbeleving bij ABC Haarden!

Kom en laat u inspireren in onze belevingsshowroom.  Ons uniek assortiment gas-, hout- en elektrische haarden is helemaal compleet!

Alle inbouwhaarden staan brandend opgesteld en zijn ingebouwd in verschillende woonstijlen, warm huiselijk uitgewerkt. U kan er de hoge afwerkingsgraad en het op-maat-werken vaststellen. De gebruikte afwerkingsmaterialen zijn natuursteen, MDF, barnwood, verschillende soorten fineer, massief hout, gyproc, staal, lederbehang, moswand ...  De haardwanden zijn al dan niet voorzien van (schuif)kasten en opberglades. Dit alles gemaakt in onze eigen ateliers. Tevens staan enkele vrijstaande kachels tentoongesteld.  In onze buitenshowroom bouwden we een terrashaard op maat in een houten wand.

Onze eigen plaatsingsdienst en onze 3  eigen ateliers metaal, natuursteen en schrijnwerk zijn UW GARANTIE VOOR KWALITEIT!

In ons eigen metaalatelier produceren we alle metaalafwerking op maat voor rond de haard alsook BBQ-terrashaarden, in ons schrijnwerkatelier maken we alle kasten, lades etc. die nodig zijn voor de afwerking rond de haard en in ons natuursteenatelier verwerken we de door u gekozen natuursteenplaat.

Wij maakten voor u een selectie van de beste merken en zijn erkende dealer van de  M-Design, DRU, Cosyflame, iFIRE, STUV, BG-fires, Wellstraler, ... In onze regio zijn wij exclusief dealer van FOCUS (hanghaarden). Enkel een erkend dealer kan u garantie en rechtstreekse support van de producent aanbieden, wat heel belangrijk is bij gashaarden.  Deze haarden bestaan vooral uit electronische componenten en een garantie op een goede na-service is dan ook een must !  

U kunt bij ons uw haard kiezen rekening houdend met uw woonstijl en budget. De haard en de bijhorende wand dragen bij tot de warme en gezellige sfeer in de woning.  Met ABC Haarden heeft u een betrouwbare partner die uw project opvolgt van het prille begin tot en met de na-service. Bij uw bezoek aan onze showroom staat u als klant centraal, wordt het kiezen van uw haard een echte beleving en kunnen wij samen met u een ontwerp schetsen.  Daarna maken wij een bijhorende offerte op en nodigen wij u uit voor een dossierbespreking.  De offerte wordt u dan overhandigd, het ontwerp blijft onze eigendom en wordt meegegeven bij de aankoop van het project.

Uit onderzoek blijkt dat bezoekers hun bezoek aan onze showroom beoordelen met 8,5.  Dit is gebaseerd op de sfeervolle showroom, de inspiratie, de informatie en de gastvrijheid van onze medewerkers.

Wij werken vooral in de regio's Midden- en Zuid-West-Vlaanderen.

Uw toonzaalbezoek voorbereiden:

Breng een aantal gegevens mee van de bestaande situatie

 

 

 

Vanaf heden zijn alle toonzaalbezoeken op afspraak . Vraag hier jouw afspraak aan via ons contactformulier http://www.abc-haarden.be/nl/contact/. Wij vragen hierbij het afgesproken uur stipt na te leven zodat de mensen voor de volgende afspraak op tijd kunnen bediend worden.   

Ook kun je gebruik maken van ons professioneel advies vanop afstand. Sinds kort hebben we de mogelijkheid ontwikkeld  om de eerste afspraak online te laten doorgaan en dit voor projecten in Midden- en Zuid-West-Vlaanderen en de Westhoek. Via een video-call kun je al je vragen over jouw haardproject stellen terwijl onze verkoopsadviseur live vanuit onze showroom kan meekijken in de ruimte die jij wil inrichten. Je kan er dezelfde onderwerpen bespreken net zoals bij een eerste afspraak in onze showroom. 

Meer info over jouw 'persoonlijke virtuele tour' vind je op http://www.abc-haarden.be/nl/blog/artikel/nieuw-virtuele-showroom-met-digitaal-advies-848/e contactpagina.  

                         

Welke haard is de beste keuze

Bij de keuze van haard – op gas of hout – moeten we ons een aantal vragen stellen rekening houdend met uw specifieke situatie:

1. Wat is het vermogen van het toestel? icon vraag

Bij de keuze van een haard - gas of hout - moet rekening gehouden worden met het vermogen van het toestel. Dit wordt berekend a.h.v. het aantal m3 van de woonruimte en de isolatiewaarde van de woning. De meeste woningen zijn voorzien van een CV en de haard dient er enkel als bijverwarming. Bijgevolg heeft een gemiddelde woonkamergrootte slechts 3 à 4 kW nodig om de ruimte te verwarmen.

2. Kiest u voor een open of een gesloten verbrandingssysteem? icon vraag

Daarnaast is de keuze voor een open of gesloten verbranding net zo belangrijk.

Een open verbranding is de benaming voor het systeem waarbij de lucht die nodig is voor de verbranding ofwel rechtstreeks van buitenaf ofwel uit de ruimte wordt gehaald. Houthaarden hebben altijd een open verbrandingssyteem en vereisen een goede ventilatie van de woning.  Indien de woning uitgerust is met een 'balansventilatiesysteem' moet er gewerkt worden met een buitenluchtaansluiting. De aangevoerde verse lucht wordt na verbranding afgevoerd via één enkele rookgasafvoer.  Tevens moet je er rekening mee houden dat de afvoer van een houthaard altijd naar boven moet en zelfs boven de nok van het dak moet uitkomen.

Een gesloten verbranding is de benaming voor het systeem waarbij zowel de lucht die nodig is voor de verbranding als de rookgassen door één en hetzelfde kanaal aan-en afgevoerd worden.  Gashaarden hebben een gesloten verbrandingssysteem (ventousesysteem).  De afvoer kan uitmonden zowel in de gevel als door het dak.  Hierdoor heb je meer keuze voor het bepalen van de plaats waar de haard komt. Dit systeem is uitstekend geschikt voor de moderne goed geïsoleerde en mechanische geventileerde woningen.  De diameter van het rookkanaal moet minimum 150mm zijn.

3. Wat is de hoogte en diameter van het rookkanaal? icon vraag

De afmetingen omtrent de hoogte en de diameter van het rookkanaal (indien aanwezig) zijn belangrijk voor de goede werking van de haard en zijn dan ook noodzakelijk om u te helpen bij de juiste keuze van het haardtoestel.

Waarom kiezen voor abc-haarden?

Voor een persoonlijk en deskundig advies omtrent de verdere keuze van de juiste haard kunt u steeds bij ons terecht.  Bovendien kunt u in onze inspiratie-showroom de vele haardmodellen ingebouwd in diverse sferen en stijlen beleven .  Onze experts staan klaar om u een persoonlijk advies op maat te geven, rekening houdend met uw specifieke situatie.  Wij maken dan ook samen, vrijblijvend,  een situatieschets en kunnen uw wensen bespreken omtrent de aankleding rondom de haard.  Wij hebben een eigen metaal-, natuursteen- en schrijnwerkatelier en bieden hiermee alle maatwerk aan onder 1 dak