NIEUW: VIRTUELE BELEVINGS- SHOWROOOM MET PROFESSIONEEL ADVIES VANOP AFSTAND

12/04/2020 showroom

Creëer met ons jouw haardwand. 

Heb je plannen voor een nieuwe haard maar wens je jouw eerste afspraak online? Sinds kort hebben we professioneel advies vanop afstand ontwikkeld en dit voor projecten in Midden- en Zuid-West-Vlaanderen en de Westhoek.

Via een video-call kun je al je vragen over jouw haardproject stellen terwijl onze verkoopsadviseur live kan meekijken in de ruimte die je wil inrichten.  Je kan er dezelfde onderwerpen bespreken net zoals bij een afspraak in onze showroom. Tevens kunnen wij al onze ingebouwde brandende gas-, hout- en elektrische haarden en afwerkingdetails laten zien in verschillende sferen en stijlen en kunnen we samen stalen van materialen overlopen.

Na deze online-meeting maken we een 3D ontwerp en een offerte. Voor de offertebespreking vragen we jou om langs te komen zodat je alles nog eens in het echt kunt zien. 

Ben je daarna van plan om ermee verder te gaan? Dan werken wij het complete plan verder uit en plannen we dit in voor uitvoering op een afgesproken tijdstip.  Zo lopen jouw voorziene werken weinig vertraging op .

Vraag jouw 'persoonlijke virtuele tour' aan door een mailtje te sturen via het contact- formulier http://www.abc-haarden.be/nl/contact/. Indien mogelijk kun je ons al meteen alle info meegeven.  Wij nemen dan spoedig contact met u op.

Onze plaatsers blijven actief mits toepassing van de specifieke hygiëne-maatregelen, social distancing en het alleen zijn op de werf. Hierdoor verloopt alles momenteel volgens planning.

Welke haard is de beste keuze

Bij de keuze van haard – op gas of hout – moeten we ons een aantal vragen stellen rekening houdend met uw specifieke situatie:

1. Wat is het vermogen van het toestel? icon vraag

Bij de keuze van een haard - gas of hout - moet rekening gehouden worden met het vermogen van het toestel. Dit wordt berekend a.h.v. het aantal m3 van de woonruimte en de isolatiewaarde van de woning. De meeste woningen zijn voorzien van een CV en de haard dient er enkel als bijverwarming. Bijgevolg heeft een gemiddelde woonkamergrootte slechts 3 à 4 kW nodig om de ruimte te verwarmen.

2. Kiest u voor een open of een gesloten verbrandingssysteem? icon vraag

Daarnaast is de keuze voor een open of gesloten verbranding net zo belangrijk.

Een open verbranding is de benaming voor het systeem waarbij de lucht die nodig is voor de verbranding ofwel rechtstreeks van buitenaf ofwel uit de ruimte wordt gehaald. Houthaarden hebben altijd een open verbrandingssyteem en vereisen een goede ventilatie van de woning.  Indien de woning uitgerust is met een 'balansventilatiesysteem' moet er gewerkt worden met een buitenluchtaansluiting. De aangevoerde verse lucht wordt na verbranding afgevoerd via één enkele rookgasafvoer.  Tevens moet je er rekening mee houden dat de afvoer van een houthaard altijd naar boven moet en zelfs boven de nok van het dak moet uitkomen.

Een gesloten verbranding is de benaming voor het systeem waarbij zowel de lucht die nodig is voor de verbranding als de rookgassen door één en hetzelfde kanaal aan-en afgevoerd worden.  Gashaarden hebben een gesloten verbrandingssysteem (ventousesysteem).  De afvoer kan uitmonden zowel in de gevel als door het dak.  Hierdoor heb je meer keuze voor het bepalen van de plaats waar de haard komt. Dit systeem is uitstekend geschikt voor de moderne goed geïsoleerde en mechanische geventileerde woningen.  De diameter van het rookkanaal moet minimum 150mm zijn.

3. Wat is de hoogte en diameter van het rookkanaal? icon vraag

De afmetingen omtrent de hoogte en de diameter van het rookkanaal (indien aanwezig) zijn belangrijk voor de goede werking van de haard en zijn dan ook noodzakelijk om u te helpen bij de juiste keuze van het haardtoestel.

Waarom kiezen voor abc-haarden?

Voor een persoonlijk en deskundig advies omtrent de verdere keuze van de juiste haard kunt u steeds bij ons terecht.  Bovendien kunt u in onze inspiratie-showroom de vele haardmodellen ingebouwd in diverse sferen en stijlen beleven .  Onze experts staan klaar om u een persoonlijk advies op maat te geven, rekening houdend met uw specifieke situatie.  Wij maken dan ook samen, vrijblijvend,  een situatieschets en kunnen uw wensen bespreken omtrent de aankleding rondom de haard.  Wij hebben een eigen metaal-, natuursteen- en schrijnwerkatelier en bieden hiermee alle maatwerk aan onder 1 dak