onze Haarden

Bedankt voor het mooie resultaat! Onze tevredenheid is ook te danken aan jullie flexibiliteit.  Wij zullen jullie zeker aanbevelen bij vrienden en kennissen.

Geert H. - Ieper

Wij geven heel graag een superquotering aan het team dat onze haard heeft gebouwd en ook aan allen die achter de schermen hebben meegeholpen!

Luc N. - Izegem

Dank voor jullie inzet van ontwerp tot en met uitvoering en om met jullie team het project zo nauwgezet en professioneel uit te voeren.  Het siert jullie echt!  'de ABC-haard van A tot Z'

Roos V. Harelbeke

Bedankt voor de kundige uitleg die u ons gegeven hebt ivm de mogelijkheden voor een haard in onze woning. Wij zien ernaar uit met u samen te werken!

Thibault V. - Zillebeke

Startdatum gerespecteerd, mooi afgewerkt, proper achtergelaten, aanpassingen bij bemerkingen,... Complimenten voor de plaatser en het ABC-team!

Dieter D. - Geluwe

Technisch heel moeilijk werk. We zijn zeer tevreden over het resultaat en de professionele aanpak!

Alvast bedankt.

Steven M. - Ardooie

Wij willen jullie nog bedanken voor de vlotte samenwerking en zijn heel tevreden over de uitvoering en de kwaliteit. 

Laat de winter maar komen zou ik zeggen!

Guy V. Kuurne

Bedankt voor het knappe werk dat jullie hebben geleverd.  Wij zijn zeer tevreden over de uitvoering en het ontwerp!

Bruno V. - Beselare

Een dikke pluim voor het mooie werk. Zowel de plaatsing als de berekening van de dimensies van de haard hebben geresulteerd in een mooi geheel!

Kristof D. - Wevelgem

Een totale beleving is wat de klant vraagt... en dat hebben ze goed begrepen bij ABC Haarden.  Bedankt voor de warme ontvangst, de correcte plaatsing, de fijne medewerkers en het gezellig haardvuur!

Ann V. - Bissegem

Hallo,

Nogmaals dank aan alle ABC-ers die hielpen bij de verwezenlijking van onze 'Eigen Haard'.  Wij genieten ervan!

Altijd welkom!

Filip D. - Westrozebeke

Hartelijk dank voor de snelle service! Wij zullen niet nalaten jullie te vernoemen bij vrienden, en hen vertellen dat wij zeer tevreden zijn van ABC haarden.

Vincent D. - Bellegem

Bedankt voor de snelle opvolging en goeie service. We zijn zeer tevreden over het geleverde resultaat.

Prettige eindejaarsfeesten!

Victor D. - Zwevegem

Mijn echtgenoot en ik zijn zeer tevreden van het resultaat, mooi en strak. Het pluspunt was uiteraard de positieve en vriendelijke houding van de installateur.

Stefaan B. - Aalbeke

Wij zijn zeer tevreden met onze haard die we bij u hebben gekocht. Wij willen u ook feliciteren met uw zeer mooie toonzaal en de prachtig afgewerkte ruimtes! 

Veerle V. - Roeselare

Belevingsshowroom

Vind uw inspiratie in onze belevingsshowroom.

Ons verhaal

Een haard draagt bij aan de kwaliteit, de identiteit en de beleving van de ruimte.

Alles onder één dak

Advies, ontwerp, productie en installatie van de volledige haardwand.

Welke haard is de beste keuze

Bij de keuze van haard – op gas of hout – moeten we ons een aantal vragen stellen rekening houdend met uw specifieke situatie:

1. Wat is het vermogen van het toestel? icon vraag

Bij de keuze van een haard - gas of hout - moet rekening gehouden worden met het vermogen van het toestel. Dit wordt berekend a.h.v. het aantal m3 van de woonruimte en de isolatiewaarde van de woning. De meeste woningen zijn voorzien van een CV en de haard dient er enkel als bijverwarming. Bijgevolg heeft een gemiddelde woonkamergrootte slechts 3 à 4 kW nodig om de ruimte te verwarmen.

2. Kiest u voor een open of een gesloten verbrandingssysteem? icon vraag

Daarnaast is de keuze voor een open of gesloten verbranding net zo belangrijk.

Een open verbranding is de benaming voor het systeem waarbij de lucht die nodig is voor de verbranding ofwel rechtstreeks van buitenaf ofwel uit de ruimte wordt gehaald. Houthaarden hebben altijd een open verbrandingssyteem en vereisen een goede ventilatie van de woning.  Indien de woning uitgerust is met een 'balansventilatiesysteem' moet er gewerkt worden met een buitenluchtaansluiting. De aangevoerde verse lucht wordt na verbranding afgevoerd via één enkele rookgasafvoer.  Tevens moet je er rekening mee houden dat de afvoer van een houthaard altijd naar boven moet en zelfs boven de nok van het dak moet uitkomen.

Een gesloten verbranding is de benaming voor het systeem waarbij zowel de lucht die nodig is voor de verbranding als de rookgassen door één en hetzelfde kanaal aan-en afgevoerd worden.  Gashaarden hebben een gesloten verbrandingssysteem (ventousesysteem).  De afvoer kan uitmonden zowel in de gevel als door het dak.  Hierdoor heb je meer keuze voor het bepalen van de plaats waar de haard komt. Dit systeem is uitstekend geschikt voor de moderne goed geïsoleerde en mechanische geventileerde woningen.  De diameter van het rookkanaal moet minimum 150mm zijn.

3. Wat is de hoogte en diameter van het rookkanaal? icon vraag

De afmetingen omtrent de hoogte en de diameter van het rookkanaal (indien aanwezig) zijn belangrijk voor de goede werking van de haard en zijn dan ook noodzakelijk om u te helpen bij de juiste keuze van het haardtoestel.

Waarom kiezen voor abc-haarden?

Voor een persoonlijk en deskundig advies omtrent de verdere keuze van de juiste haard kunt u steeds bij ons terecht.  Bovendien kunt u in onze inspiratie-showroom de vele haardmodellen ingebouwd in diverse sferen en stijlen beleven .  Onze experts staan klaar om u een persoonlijk advies op maat te geven, rekening houdend met uw specifieke situatie.  Wij maken dan ook samen, vrijblijvend,  een situatieschets en kunnen uw wensen bespreken omtrent de aankleding rondom de haard.  Wij hebben een eigen metaal-, natuursteen- en schrijnwerkatelier en bieden hiermee alle maatwerk aan onder 1 dak