ELEKTRISCHE HAARDEN

Op zoek naar een elektrische haard maar wil je de vlambeelden zoals die van een echte open haard? Dan is de 3D designhaard Hygge Flames dé oplossing voor jou. Met zijn holografische technologie worden levensechte vlammen weergegeven die je niet kunt onderscheiden van de vlammen van een echt brandende haard.

De spiegel dient voor de creatie van het vlambeeld en kan volledig worden ingeschoven. Dit is UNIEK - Wanneer de haard niet brandt is enkel de stammenset zichtbaar, zoals bij een echte open haard. Dit maakt van Hygge Flames dé high-end virtuele haard.

In onze showroom staan enkele modellen brandend opgesteld. Kom gerust langs om de nieuwe vuurbeleving te ervaren. Benieuwd of je het onderscheid kunt maken tussen een echte haard en de Hygge Flames haard?

Hygge Flames, dé haard aangepast aan onze nieuwe levensstijl- INOVATIEF - ECOLOGISCH - MAKKELIJK

 

Veilige & esthetisch alternatief voor de traditionele open haard: het bestaat!

De 3D- designhaarden van HYGGE FLAMES zijn hoogkwalitatieve virtuele haarden, niet te onderscheiden van een echte gas- of houthaarden, met enkel elektriciteit als energiebron.  Ze zijn absoluut architecturaal verantwoord. Tijdloos design met oplossingen op maat. Kunnen naadloos geïntegreerd worden in de architectuur van de woning

De slimme elektrische haard bestaande uit een unieke twee-schermentechnologie met écht opgenomen vlambeelden, levensechte stammenset en knettergeluid, precies zoals een echt haardvuur! De state-of-the-art ecologische haard voor een veilige en authentieke haardbeleving.

Lees meer hierover op https://www.hyggeflames.com/nl

De vlammen verschijnen verspreid over de volledige stammenset en het is alsof ze uit de stammen ontbranden. De vlambeelden die we waarnemen zijn niet te onderscheiden van een echt brandende houthaard! Tevens is de stammenset met de hand vervaardigd en door gebruik van een unieke kleur-LED technologie kan ook de brandende stammenset niet van een echte stammenset onderscheiden worden. Naargelang je mood kan gekozen worden tussen 15 vlambeelden, gaande van een zacht tot een hevig brandend haardvuur. 

Compact en ruimtebesparend, deze haard heeft geen speciale technische vereisten.  Een gewoon stopcontact volstaat.  Wegens het laag energieverbruik (max 65W) kan het perfect gecombineerd worden met eigen geproduceerde groene energie. De haard draagt zo bij tot het welzijn van de toekomstige generaties.

Deze haard geeft geen warmte en is de ideale vuurbeleving voor in een appartement, goed geïsoleerde of lage energie-woning. Gezellig bij de haard, het ganse jaar door!

Deze virtuele haard werd in mei 2019 door Architect@Work uitgeroepen als de pionier van de moderne haardbeleving!

ABC Haarden is premium dealer van HYGGE FLAMES.

Overzicht haarden

Bekijk alle verschillende modellen en types in ons gamma.

Alles onder één dak

Advies, ontwerp, productie en installatie van de volledige haardwand.

Belevingsshowroom

Vind uw inspiratie in onze belevingsshowroom.

Welke haard is de beste keuze

Bij de keuze van haard – op gas of hout – moeten we ons een aantal vragen stellen rekening houdend met uw specifieke situatie:

1. Wat is het vermogen van het toestel? icon vraag

Bij de keuze van een haard - gas of hout - moet rekening gehouden worden met het vermogen van het toestel. Dit wordt berekend a.h.v. het aantal m3 van de woonruimte en de isolatiewaarde van de woning. De meeste woningen zijn voorzien van een CV en de haard dient er enkel als bijverwarming. Bijgevolg heeft een gemiddelde woonkamergrootte slechts 3 à 4 kW nodig om de ruimte te verwarmen.

2. Kiest u voor een open of een gesloten verbrandingssysteem? icon vraag

Daarnaast is de keuze voor een open of gesloten verbranding net zo belangrijk.

Een open verbranding is de benaming voor het systeem waarbij de lucht die nodig is voor de verbranding ofwel rechtstreeks van buitenaf ofwel uit de ruimte wordt gehaald. Houthaarden hebben altijd een open verbrandingssyteem en vereisen een goede ventilatie van de woning.  Indien de woning uitgerust is met een 'balansventilatiesysteem' moet er gewerkt worden met een buitenluchtaansluiting. De aangevoerde verse lucht wordt na verbranding afgevoerd via één enkele rookgasafvoer.  Tevens moet je er rekening mee houden dat de afvoer van een houthaard altijd naar boven moet en zelfs boven de nok van het dak moet uitkomen.

Een gesloten verbranding is de benaming voor het systeem waarbij zowel de lucht die nodig is voor de verbranding als de rookgassen door één en hetzelfde kanaal aan-en afgevoerd worden.  Gashaarden hebben een gesloten verbrandingssysteem (ventousesysteem).  De afvoer kan uitmonden zowel in de gevel als door het dak.  Hierdoor heb je meer keuze voor het bepalen van de plaats waar de haard komt. Dit systeem is uitstekend geschikt voor de moderne goed geïsoleerde en mechanische geventileerde woningen.  De diameter van het rookkanaal moet minimum 150mm zijn.

3. Wat is de hoogte en diameter van het rookkanaal? icon vraag

De afmetingen omtrent de hoogte en de diameter van het rookkanaal (indien aanwezig) zijn belangrijk voor de goede werking van de haard en zijn dan ook noodzakelijk om u te helpen bij de juiste keuze van het haardtoestel.

Waarom kiezen voor abc-haarden?

Voor een persoonlijk en deskundig advies omtrent de verdere keuze van de juiste haard kunt u steeds bij ons terecht.  Bovendien kunt u in onze inspiratie-showroom de vele haardmodellen ingebouwd in diverse sferen en stijlen beleven .  Onze experts staan klaar om u een persoonlijk advies op maat te geven, rekening houdend met uw specifieke situatie.  Wij maken dan ook samen, vrijblijvend,  een situatieschets en kunnen uw wensen bespreken omtrent de aankleding rondom de haard.  Wij hebben een eigen metaal-, natuursteen- en schrijnwerkatelier en bieden hiermee alle maatwerk aan onder 1 dak