ELEKTRISCHE HAARDEN - HOLOFIRES by hyggeflames

Met ABC Haarden kies je voor een hoog-kwalitatief aanbod.  Dit geldt eveneens voor de Architecturale Hologramhaarden van het Belgisch merk HOLOFIRES by hyggeflames en waarvan wij exclusief verdeler zijn. Met ultra-realistische vlammenbeelden dankzij hun eigen ontwikkelde 3D holoflame technologie.

.

De laatste jaren zijn de elektrische designhaarden enorm geëvolueerd, van een sfeerhaard dmv lichtcreatie met lampen naar een haard met hologramtechnologie. Bij deze laatste zie je de vlammen alsof ze écht zijn. De werking ervan gebeurt door een combinatie van projectie van vlammenbeelden op een levensechte led stammenset. Augmented Reality. Deze haarden hebben geen verwarmingsfunctie, enkel sfeer. De warmte kan bekomen worden door een infraroodpaneel dat we integreren in de haardkader of dmv plintverwarmer die apart kan worden toegevoegd aan het ontwerp (indien beschikbaar in de markt). Maar deze warmte is enkel voelbaar van heel dichtbij. De meeste mensen gebruiken dit enkele keren in het begin en daarna niet meer.  En eigenlijk is warmte niet meer noodzakelijk wegens hoge isolatienormen en gesloten verwarmingssystemen. Vandaar dat de meeste HOLOFIRES verkocht worden zonder warmte.

 

Dat is nog even wennen maar de virtuele haard wordt de toekomst. Het verbruik is max. 40W en kost 0.03€/u.  De hologramhaarden hebben een diepte vanaf 51 cm en kunnen worden ingebouwd vanaf 45 cm dmv toepassing van voorzetkader. Meer info op aanvraag.

Geen rookkanaal, 100 % elektrisch, keuze uit 8 ultra realistische vlammen (van een traditionele hout - of moderne gashaard), inschuifbare ruit met 3 gebruiksmogelijkheden

MAKKELIJK, VEILIG & ESTHETISCH. Hét duurzame alternatief voor de echte open haard.

Vervang je oude haard door een  HOLOFIRE met een op maat afgewerkte staalkader 

 

Bekijk hier de vuurbeleving van de HOLOFIRES haarden   https://www.hyggeflames.com/nl/videos

 

In onze showroom staan enkele modellen brandend opgesteld. Kom gerust eens langs OP AFSPRAAK om deze nieuwe vuurbeleving te ervaren. Benieuwd of je het onderscheid kunt maken tussen een echte haard en de Hygge Flames haard?

Deze virtuele haard werd in mei 2019 door Architect@Work uitgeroepen als de pionier van de moderne haardbeleving!  En ABC Haarden is premium dealer


 

Overzicht haarden

Bekijk alle verschillende modellen en types in ons gamma.

Alles onder één dak

Advies, ontwerp, productie en installatie van de volledige haardwand.

Belevingsshowroom

Vind uw inspiratie in onze belevingsshowroom.

Welke haard is de beste keuze

Bij de keuze van haard – op gas of hout – moeten we ons een aantal vragen stellen rekening houdend met uw specifieke situatie:

1. Wat is het vermogen van het toestel? icon vraag

Bij de keuze van een haard - gas of hout - moet rekening gehouden worden met het vermogen van het toestel. Dit wordt berekend a.h.v. het aantal m3 van de woonruimte en de isolatiewaarde van de woning. De meeste woningen zijn voorzien van een CV en de haard dient er enkel als bijverwarming. Bijgevolg heeft een gemiddelde woonkamergrootte slechts 3 à 4 kW nodig om de ruimte te verwarmen.

2. Kiest u voor een open of een gesloten verbrandingssysteem? icon vraag

Daarnaast is de keuze voor een open of gesloten verbranding net zo belangrijk.

Een open verbranding is de benaming voor het systeem waarbij de lucht die nodig is voor de verbranding ofwel rechtstreeks van buitenaf ofwel uit de ruimte wordt gehaald. Houthaarden hebben altijd een open verbrandingssyteem en vereisen een goede ventilatie van de woning.  Indien de woning uitgerust is met een 'balansventilatiesysteem' moet er gewerkt worden met een buitenluchtaansluiting. De aangevoerde verse lucht wordt na verbranding afgevoerd via één enkele rookgasafvoer.  Tevens moet je er rekening mee houden dat de afvoer van een houthaard altijd naar boven moet en zelfs boven de nok van het dak moet uitkomen.

Een gesloten verbranding is de benaming voor het systeem waarbij zowel de lucht die nodig is voor de verbranding als de rookgassen door één en hetzelfde kanaal aan-en afgevoerd worden.  Gashaarden hebben een gesloten verbrandingssysteem (ventousesysteem).  De afvoer kan uitmonden zowel in de gevel als door het dak.  Hierdoor heb je meer keuze voor het bepalen van de plaats waar de haard komt. Dit systeem is uitstekend geschikt voor de moderne goed geïsoleerde en mechanische geventileerde woningen.  De diameter van het rookkanaal moet minimum 150mm zijn.

3. Wat is de hoogte en diameter van het rookkanaal? icon vraag

De afmetingen omtrent de hoogte en de diameter van het rookkanaal (indien aanwezig) zijn belangrijk voor de goede werking van de haard en zijn dan ook noodzakelijk om u te helpen bij de juiste keuze van het haardtoestel.

Waarom kiezen voor abc-haarden?

Voor een persoonlijk en deskundig advies omtrent de verdere keuze van de juiste haard kunt u steeds bij ons terecht.  Bovendien kunt u in onze inspiratie-showroom de vele haardmodellen ingebouwd in diverse sferen en stijlen beleven .  Onze experts staan klaar om u een persoonlijk advies op maat te geven, rekening houdend met uw specifieke situatie.  Wij maken dan ook samen, vrijblijvend,  een situatieschets en kunnen uw wensen bespreken omtrent de aankleding rondom de haard.  Wij hebben een eigen metaal-, natuursteen- en schrijnwerkatelier en bieden hiermee alle maatwerk aan onder 1 dak